Muziekvereniging Ugchelen

Discipline

orkesten

Contactpersoon

Chr. E. de Boer

Bezoekadres

Dorpshuis Ugchelens Belang
Bogaardslaan 81
Ugchelen ( plattegrond )

Telefoon

055-549872

E-mail

secretaris.mvugmail.com

Website

www.muziekugchelen.nl

Bijzonderheden

De Harmonie Muziekvereniging Ugchelen

De vereniging is een harmonie-orkest. Dat is een orkest met blaasinstrumenten. We hebben dus geen strijkinstrumenten zoals violen en ook geen snaarinstrumeneten zoals gitaren. Er zijn twee soorten blaasorkesten: de fanfare en de harmonie. In de fanfare heb je geen klarinetten, in de harmonie wel. In een harmonie-orkest hoor je naast de klarinetten de dwarsfluit en soms zijn kleinere zusjes de piccolo. Soms heeft de harmonie een hobo. Dan heb je de saxofoons: de altsaxofoon, de tenorsax en soms een baritonsaxofoon.

Dan krijgen we de koperen blaasinstrumenten: de trompet met zijn scherpe klank en zijn broertjes de bugel en de cornet. Iets groter is de ronde hoorn. Nog groter en met een zwaardere klank hoor je de baritons en zijn kornuiten: tuba en euphonium.

Daarnaast schallen de (schuif) trombones overal bovenuit.
Tenslotte zijn er de grootste jongens van het orkest: de bassen. Voor beginnende leerlingen is dat niets: ze zijn veel te groot en te zwaar. Een harmonieorkest heeft niet alleen blaasinstrumenten. Achteraan staan en zitten de slagwerkers met hun percussie-instrumenten. De grote trom, een drumset, een klokkenspel en twee grote pauken heb je daar dan ook nog bij evenals soms een stel kleine instrumenten als triangel, maracas, zweep, aambeeld enzovoorts... Kortom keuze genoeg...

De Muziekvereniging Ugchelen repeteert elke donderdag avond in Dorpshuis Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan 81 in Ugchelen. Het opleidings orkest speelt van 18.30 uur tot 19.15 uur en het grote orkest speelt van 19.30 uur tot 21.30 uur met een kwartier pauze tussendoor.

vorigenaar de lijstvolgende

doorzoek de website


maak een selectie

Sorteer de amateurverenigingen